— Nieuws —
 

Wordt onze duatlon op 15 september 2019 onmiddellijk een BK duatlon?
De wind waait in elk geval in die richting !!!

Nick en Tom namen afgelopen donderdag deel aan de duatlon in Halle. Het was een sterk deelnemersveld van nationaal en internationaal niveau. Een erg pittig en technisch parcours. Veel bochtenwerk, continue op en af met nijdige klimmekes en snelle afdalingen, stukje kasseien, ... alles was aanwezig voor een leuke wedstrijd.
Tom schoof gans...

Een halve thuiswedstrijd was het voor Tom in Kasterlee. Het is altijd leuk om daar te lopen. Met een mooi gevarieerd parcours wist Tom een goed tempo te vinden. Met een 2de plaats was hij meer dan tevreden, achter Pieter Van Dyck en voor Paul Embrechts. Nu op naar duatlon in Halle komende donderdag. Succes!

Gisteren stonden Joppe en Ben aan de start van het Europees kampioenschap Xterra. Dit is de off-road variant van triathlon met zwemmen, MTB'en op een zwaar en technisch parcours met vele hoogtemeters en traillopen. Joppe was met een blessure afgereisd naar Tsjechië maar moest zijn wedstrijd beperken tot zwemmen, MTB'en en de wedstrijd daarna verder...

Om de stichting Kom op tegen Kanker te steunen nemen wij op 22 maart 2020 met twee teams deel aan de 100km voor KOTK. Dit is een aflossingsmarathon waarbij vier teamleden respectievelijk 40, 30, 20 en 10 kilometer lopen. Hiervoor dienen wij 5000 euro startgeld in te zamelen. Al dit ingezamelde geld gaat integraal naar het onderzoek tegen kanker.

Een warme editie was het dit jaar voor deze editie van dwars door Kasterlee.
Tom koos voor de 10 mijl. Na een harde wedstrijd, waarin de warmte een belangrijke rol speelde wist hij een knappe 4de plaats te bemachtigen.
Nick startte na een tijdje blessureleed toch aan de 10km. Hij kon op zijn beurt een knappe 2de plaats bemachtigen...

Tom kwam zaterdag aan de start van zijn eerste triatlon sinds een jaar. Uitgelezen wedstrijd hiervoor was de BIRathlon waar hij ooit eerste werd. De concurrentie zaterdag was echter niet min!! Na een sterk zwemnummer werd een kopgroep van 8 fietsers samengesteld. Na het loopnummer moest hij echter tevreden zijn met een 5de plaats. Hij hoopt in de...

Met Herentals-Tielen, de Heylen Vastgoed Classic en Port of Antwerp triatlon stond het weekend goed volgeboekt.

Gisteren stonden Ben, Dirk, Joppe, Stijn en Gunther aan de start in 70.3 IM Luxemburg. Dominique moest door een herstellende brandwonde met pijn in het hart forfait geven.

Ben stond dit weekend weer aan de start in Namen waar Xterra Belgium plaatsvond. Samen met 350 andere off road triatleten doken ze de Maas in voor 500 meter zwemmen, als 17de kon hij de wisselzone betreden. Veel hoogtemeters en een 20km relatief weinig technisch mtb parcours volgde daarop. Helaas voor Ben, want laat een technisch parcours nu net...

Stijn en Gunther stonden afgelopen zondag aan de start in Meer.
Stijn nam de sprint voor zijn rekening en Gunther de kwart.

Een tijdrit van 5,5km! Dat was het opzet in Loenhout vanavond. Daar organiseerde Vet-team een koppel-tijdrit.
Onder de 89 ploegen leverden wij vier teams aan.

Het team moest vandaag zijn meerdere erkennen tegen enkele ex wielertoppers en weliswaar een resem jong wielergeweld uit de Herentalse school De Vesten.
Niet toevallig de organisator van Heylen Vastgoed 4u de vesten!

Vorige week stond Gunther aan de start in Geel. Zijn 1ste wedstrijd van het seizoen. Door het frisse water werd hij wat bevangen door de koude en liep daardoor wat achterstand op bij de fietswissel. Tijdens het fietsen wist hij enkele plaatsen terug te winnen. In de loopproef en kon hij vrij snel een goed tempo nemen. Eindigen deed hij,...

Duatlon 2019

14-01-2019

Helaas moeten wij jullie meedelen dat onze jaarlijkse duatlon op vrijdag tijdens Herentals Fiets/feest niet meer zal kunnen doorgaan!!!

Sporten en een goed doel steunen, wat wil je nog meer. Dominique en zijn vrouw Dorien maken er een jaarlijkse traditie van tijdens de warmste week.
Dit jaar liepen zij hun kilometers in Genk voor: het kinderkankerfonds https://www.kinderkankerfonds.be/home/
en
u-turn https://www.projectu-turn.com/nl/

Vandaag ging voor de 17de keer de deur van de hel open in Kasterlee. Met een hele resem toppers aan de start ging het een heel boeiende wedstrijd worden.
Gisteren lag het parcours er super snel en droog bij, maar vannacht heeft de duivel zijn werk gedaan en er een loodzwaar parcours van gemaakt.
Onze Nick...

Gisteren gingen Ben en Gunther het slijk opzoeken in Nederland. Zo stonden ze aan de start van de crossduatlon in Maastricht. Een wedstrijd met in totaal 750 hoogtemeters. Een zware maar mooie omloop. 7 km lopen, 22 fietsen en 2,5 lopen werd hen getrakteerd.
Gunther werd 21ste, Ben 38ste. Met het oog op de hel van Kasterlee,...

Na een periode van weinig wedstrijden werd er vandaag op de duatlon van Reusel gestreden voor eremetaal. Zowel bij de individuele atleten door Nick, als bij de duo atleten door Dominique. 14,4km lopen, 64km mtb en 7km lopen werd hen voorgeschoteld. Nick deed alles in zen eentje, Dominique nam het lopen voor zijn rekening, zijn maat Christof Mariën...

Een dorpskoers is altijd een lokale gebeurtenis en breng steeds een hoop kijklustigen met zich mee.
Zo was het gisteren in Morkhoven te doen waar Tom nog eens de benen ging testen.
Het tempo werd onmiddellijk omhoog getrokken waardoor het niet eenvoudig was om een goede plek te bemachtigen. Tom wist geleidelijk aan plekken op te...